Dotkněte se inovací. Projekt podporovaný Evropskou unií. Cílem projektu je zvýšení ICT gramotnosti učitelů a využívání nových technologií při výuce. Cílem školitelů je metodicky i technicky podporovat učitele ze zapojených škol a naučit je využívat tablety ve svých vyučovacích hodinách. Cílem zúčastněných učitelů je naučit se využívat tablety ve svých vyučovacích hodinách. Jednoduché. Jak pro koho…

S tabletem jsem do doby zahájení tohoto školení nikdy nepracovala. Vystačila jsem s notebookem. Tablet jsem znala vlastně jen „od vidění“. Viděla jsem ho u svých dětí, u svých žáků, za výlohou obchodu s elektrotechnikou. Neměla jsem v plánu si tablet pořídit. Přišel projekt Dotkněte se inovací a rázem se všechno změnilo. Dostala jsem tablet. Nový, krásný, stříbrný. Na první lekci jsem ho poprvé otevřela. A pochopila jsem, že jsem vlastně tablet vždycky chtěla. Rázem si mě získal.

Začátky však nebyly jednoduché. Pohybovat se v novém prostředí mi způsobovalo zpočátku značné potíže. Hlavně jsem byla pomalá. Ale po prvních několika hodinách jsem přece jen nějaké to tempo získala a snažila jsem se s naším panem lektorem držet krok. Zvlášť, když jsem zjistila, že téměř všechno, o čem nám lektor vykládá, mě zajímá a baví. Rozhodla jsem se, že s tabletem budu kamarád.

Na každé další školení jsem se těšila víc a víc, a hlavně jsem na začátku vždycky byla ve velkém očekávání, co nového se dneska naučím. A pokaždé jsem opravdu něco nového objevila a něco nového se naučila. Moc mě bavilo vytvářet si vlastní film, vlastní video se spoustou úžasných efektů. Klasická prezentace tak pro mě dostala naprosto nový rozměr. A těch nových aplikací! Práce se zákony žáky nikdy nebavila. Jsem přesvědčená, že teď je ale bavit bude. Umím se pohybovat v aplikaci Úplná znění a nacházím zde spoustu možností, jak žákům zákony trochu zlidštit, naučit je v nich hledat skutečný život.

Lidé obecně nemají rádi změny, neradi se učí něco nového. Já mezi takové nepatřím. Jsem pro každou změnu, která přinese cokoli dobrého. A to projekt Dotkněte se inovací určitě přinesl. Už vím, co tablet dokáže, co od něj můžu čekat a v čem mi může pomoci. Tablet dokáže oživit vyučovací hodinu a já dokonce věřím, že díky němu chodí někteří žáci do školy o trochu raději …

Šárka Šmejkalová, SŠDVS Most

Hodnocení školení v rámci projektu Dotkněte se inovací (2)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *